torstai 31. maaliskuuta 2011

Onnea Sarille

Osallistun syntymäpäiväswappiin minimaailma nukkekotikerhossa. Toisena synttärisankarina oli Sari. Lähetin Sarille kuvassa olevat tavarat. Kulho ja pullot on ostettu, muut ovat minun tekeleitäni.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Sänky/Bed

Kun ne petivaatteet ei ollutkaan tähän sänkyyn sopivat, niin piti yrittää tehdä itse jotain. Minä en ole hyvä ompelemaan, vaikka ompelukoneen omistankin, mutta ostin Tampereen messuilta No-Sew Fabric Glue:ta, jonka kanssa ajattelin yrittää jotain saada aikaiseksi. Tulos on kuvassa, parantamisen varaa on sekä sängyssä että petivaatteessa, mutta minun tekemäksi olen tyytyväinen, ja löytänee paikkansa uudessa nukkekodissani.

As those bedlinen I bought from Huuto.net were not correct size for this bed, I had to try doing something myself. I am not good in sewing, but I bought No Sew Fabric Glue from Tampere fair, and thought that I need to try using that. Result can be seen in the photo. There is much to improve both in bed and linen, but I am pretty satisfied with them, and they will most likely find their place in my new dollshouse.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Welcome new followers/tervetuloa uudet lukijat

Welcome to follow my blog/Tervetuloa seuraamaan blogiani


Huuto.net ostos

Sain tänään tavarat, jotka ostin Huuto.netistä Jaanalta ja aika paljon ylimääräistäkin :-). Tosi ihania ovat, mutta pieni vahinko minulle kävi, eli ne petivaatteet, joita suunnittelin tuohon juuri tekemääi sänkyyn ei olekaan riittävän leveät. Vahinko ei ole iso, sillä laitan ne sitten nukkekotiini aiemmin tekemääni tytön punaiseen ruususänkyyn, siihen ne sopii oikein hyvin.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Sänky - 20.3.2011

Tässä yksi viimeaikojen tekeleistäni. Ei ihan täysin valmis vielä. Ostin huutonetistä siihen tosi kauniit petivaatteet, toivottavasti saan ne alkuviikosta, ovat tosi nätit.

Viime aikaisia ostoksia - 20.3.2011

Tässä viime aikaisia ostoksiani. Yksi on Nukkelasta. pari juttua netistä tilattu ja loput Tampereen messuilta. Kaikki ei taida tässä olla, kun piti järkkäillä viime viikonloppuna vähän tavaroita, että mahtuu mukaan, enkä nyt enää niitä viitsinyt tähän kaikkia ruveta kaivamaan.

Tampereen messuilla1 - 18.3.2011

On taas ollut niin kiirettä, ja kunnon krooninen väsymys vaivaa ettei ole ehtinyt kirjoittelemaan tännekään mitään. Vähän vaikea on tietysti myös mitään tekeleiden kuviakaan esitellä, kun suurin osa siitä mitä ehdin räpeltämään, on tarkoitettu synttärivaihtoihin. Lähes valmiina on kyllä tuossa pari juttua, jotka pitänen itse, joten lähiaikoina saattaa tulla jotain kuvattavaakin.

Tampereella piti tietysti käydä äitini ja tyttäreni kanssa, kun se on sen verran lähellä. Mopo taas vähän karkasi, eli rahaa meni paljon enemmän kuin piti, mutta kylläpä sieltä sitten mukavaa tavaraa tulikin. Laitoin kaikki ostokseni jo säilöön, enkä muistanut niitä saman tien kuvata, joten kuvaa en nyt tähän saa (toivottavasti ehdin viikonloppuna), mutta voisin laittaa tähän linkin, josta näkee mihin minä törsäsin suurimman osan kuluneista rahoista, eli ostin Muistojen Paratiisista tällaisen.

YSTÄVÄ-tunnustus - 13.2.2011

Sain tämän ystävä-tunnustuksen Jaanalta. Kovasti kiitoksia.


Haasteena oli, että pitäisi kirjoittaa ystävänpäiväruno. Valitettavasti minä en millään saanut olematonta runosuontani pulppuamaan, joten fuskaan hiukan, eli pyysin äitiäni keksimään minulle pienen ystävänpäivärunon. Mitäpä ei äidit tee lastensa eteen .

Ystäviä ollaan, eikös niin?
Pidetään molemmin käsin kiin.
Kakut napsitaan ja maljat skoolataan.
Yhdessä muistojen tietä kuljetaan.

jouluswäpin kuva - 13.2.2011

Enpä löytänyt sitten mistään kuvia, joita otin saamastani jouluswäpistä Lindalta, joten kuvasin ne sitten vihdoin uudestaan. Aivan uskomattoman upeita tavaroita kasapäin, kuva ei tee niille oikeutta.

Onnea Sinikalle - 31.1.2011

Rohkaistuin osallistumaan elämäni ensimmäistä kertaa syntymäpäiväswappiin minimaailma nukkekotikerhossa. Ensimmäisenä synttärisankarina oli Sinikka. Lähetin Sinikalle kuvassa olevat tavarat. Kynttilänjalat ovat bindelsiltä, ihan itse liimattu :-). Kangaspala on ostettu, mutta loput on sitten minun yritelmiäni.

Koreja - 30.1.2011

Sain tammikuun alkupuolella tilaamani kirjan.


Ensimmäiset yritykset olivat melkoisen pateettisia , mutta toivottavasti kehityn vähitellen. Materiaalitkin ovat vielä vähän hakusessa.

Tunnustus - 29.1.2011

Sain Jaanalta jo puolitoista viikkoa sitten tunnustusta blogilleni. Kiitokset kovasti tästä.




Haasteena oli kertoa 7 faktaa itsestään.

1. Elämäni tärkein ihminen on päiväkoti-ikäinen tyttäreni, jonka sain yli nelikymmpisenä.

2. Intoa mineilyyn olisi kovasti, aikaa ja taitoa vain puuttuu.

3. En ole koskaan ennen ollut innostunut minkäänlaisesta askartelusta, alle parikymppisenä sentään jonkin verran neulomisesta ja virkkaamisesta (en ollut mikään hyvä niissäkään)

4. Rakastan kissoja, ja sydämeni oli särkyä kun jouduimme luopumaan niistä tyttäreni astman ja allergian takia.

5. Viihdyn parhaiten kotona

6. Inhoan siivoamista

7. Pidän työstäni, mutta kyllä se työmatkoineen uuvuttaa

Tämä tulisi jakaa eteenpäin, mutta kaikki sen ovat jo tainneet saada.

Hengissä ollaan/jouluswäpeistä - 29.1.2011

On ollut tosi pitkä tauko nyt bloggauksissa, kamera meni marraskuussa rikki, enkä voinut kuvata joulukalenteri & jouluswäppejäni. Joulukuussa en sitten tehnytkään yhtään mitään, olin koko kuukauden sairaslomalla .

En jaksanut edes laittaa blogiini saamiani swäppejä, joten laitellaan ne nyt vihdoin tänne näkyville. Osallistuin siis iidasantun ja nukkekoti kesäpäivän joulukalentereihin, kumpaankin yhdellä luukulla.

Iidasantulta sain luukusta 2 kuvassa olevat söpöt tavarat. Minun lähettämäni tavarat näkyy iidasantun blogipostauksessa.

Nukkekoti kesäpäivästä sain sitten luukusta 5 tässä kuvassa näkyvät kivat tavarat. Minun lähetykseni löytyy kesäpäivän postauksesta.



Osallistuin myös wordwideminiclubin jouluswäppiin ja lähetin Lindalle aika paljon samantyylisen paketin kuin kalenteriswäppeihinkin, jotain taisi olla vähän lisäksikin, mutta enpä enää edes muista sitä. Lindalta sain sitten valtavan ihania tavaroita, mutta olen nyt hävittänyt ottamani kuvan, joten laitan sen tänne myöhemmin.

Kamera rikki/ I broke my camera - 13.11.2010

Rikoin tässä vähän aikaa sitten kameranikin, joten en ole voinut laitella tänne kuvia niistä muutamista pikkujutuista, joita olen tehnyt parin joulukalenteriluukun lisäksi. Eli olen osallistunut luukulla 2 iidasantun kalenteriin ja luukulla 5 nukkekoti kesäpäivän kalenteriin. Iidasantulta tulikin jo luukku, ja minun luukut on nyt osoitteiden kirjoitusta vaille lähtövalmiina.

I broke my camera a little while ago, so I cannot put any photos here of those few things I have made in addition to those two Christmas calendar swaps. I participated iidasanttu's and nukkekoti kesäpäivä's Christmas calendars. I already got the swap from Iidasanttu, and my swaps are ready to go after I just write the addresses to the envelopes.

'Mummilta' saatua/Gifts from 'Granny' - 24.10.2010

Tytön mummi lähetti minulle muutaman ihanan itsetehdyn taulun ja oikeita valokuvia (hänestä ja tyttärestäni) nukkekotiin. Tosi kivoja!!!

My daughters Grandmother (my mil) sent me some delightful handmade paintings and photos (of her and my daughter) for my dollhouse. Really nice!!!



Arvontavoitto saapui/Giveaway arrived - 22.10.2010

Keskiviikkona tuli voittamani arvontavoitto.Kiitoksia kovasti Marionille. Kastepuku on tosi kaunis ja helistin suloinen.

The giveaway I won got here on Wednesday. Thank you so much, Marion. The christening gown is even prettier than

Karttapallo/Globe - 16.10.2010

Tänään sain valmiksi taas yhden jo jonkin aikaa keskeneräisenä odottaneen työn.

Today I again finished one item, which had been 'work in progress' for some time.

Puu/Tree - 14.10.2010

Nyt illalla viimeistelin myös tämän hieman omituisen puun, joka oli ollut keskeneräisenä jonkin aikaa.

This evening I finished also this, slightly weird, tree which has been 'work in progress' for some time already.

Muuta pientä valmiina/ other small stuff finished - 14.10.2010

Tässäpä muita pikkutavaroita, joita sain vihdoin valmiiksi eilen illalla tytön kanssa askarrellessani (tai tyttö oikeasti vain leikki keskeneräisillä pikku tavaroillani -joita on röykkiö - ei askarrellut itse mitään).

Here are some other small items I finally finished yesterday evening while crafting with my daughter (she was actually playing with my unfinished stuff - there's quite a lot of that - not doing anything herself).




Pöytälamppuja/Little lamps - 14.10.2010

Aika on aina kortilla, mutta olen yrittänyt tehdä pikkuhiljaa aina jotain pientä. Nyt on valmistunut jotain, joten laitetaanpa niitä esille.

Eilen valmistui nämä pöytälamput.

--------------------------

Time is money as they say, and I have very little of that, but I have tried to do some small things once in awhile and something has actually been finished now.

Yesterday I got these small lamps ready.

Arvontavoitto/Giveaway win - 10.10.2010

Uskomatonta, mutta minä voitin Marionin arvonnassa aivan ihanan kastemekon ja helistimen!!!! Marion on luvannut lähettää sen heti huomenna, mutta kyllähän paketin tulo Austraaliasta Suomeen kestää varmaan aika pitkään. Kuinkahan jaksan odottaa ...

Unbelievable, but I won Marion's giveaway!!!! Absolutely stunning christening gown and rattle. Marion has promised to send it already tomorrow, but I presume that mail from Australia to Finland must take quite awhile. I can hardly wait....

Swappi Klaralta/swap from Klara - 21.9.2010

Sain eilen Klaralta paketin. Jännitti avata.

I got a package from Klara yesterday. I was excited.


Paketista paljastui nämä ihanat tavarat. Paljon kiitoksia Klara.

I found these lovely items in the package. Thank you very much, Klara.

Pesupöytä/Washstand - 20.9.2010

Yritin tehdä viikonloppuna Jaanan ohjeiden mukaan myös pesupöydän. Kokeilin krakelointiainettakin ekaa kertaa. Kuva on sävyltään vähän omituinen, ei millään saanut kunnollista kuvaa, tuo kuvaustausta on valkoinen ja pöydässä on alempi värikerros vaaleahkoa vihreää, jonka päällä valkoista.

I tried making washstand with the instructions from Jaana. I tried also crackeling medium for the first time. The photo does not show the correct colours, the background was white, the washstand base colour light green with white on top of it.

Nukkekaveri - 19.9.2010

Tein aiemmalle nukelle vielä kaverin.

I made a friend to that doll I made earlier.

Kesäswap 2010/Summer swap 2010 - 19.9.2010

Kuulun worldwideminiclubiin, ja siellä oli kesän loputtua kesäswap. Osallistuin tällaiseen swapiin elämäni ensimmäistä kertaa. Sain parikseni Klaran ja lähetin hänelle kuvassa näkyvät tavarat. Torttu ja karkkirasiat ovat minun tekemiäni, muut ostettu kesällä markkinoilta. Klara ilmoitti tänään saaneensa paketin. Valitettavasti Klaran lähettämä paketti ei ole vielä tullut minulle asti, mutta toivottavasti alkuviikosta ehtii perille.


I belong to worldwideminiclub and they arranged a swap after summer. I participated to a swap for the first time in my life. I got Klara for my swap partner, and I sent her the stuff shown in photo(magazine, pillow, bag and framed picture has been bought, the rest is made by me). Klara has gotten my package already, but unfortunately her package has not yet arrived, hopefully it will be here in the beginning of next week.

Taas ostoksia/again some shopping - 17.9.2010

Ostin Titalta hänen upeita minejään: nukkekodin nukkekoti + huonekalut keittiöön, kylpyhuoneeseen ja olohuoneeseen. Ostin myös tuollaisen ihanan valkean aaltomaljakon, ja kylkiäisenä tuli tuo lajittelulaatikko.

Massailua/clay doll - 15.9.2010

Kokeilin tehdä youtubessa esitetyn mallin mukaan pientä massanukkea. Pitää vielä harjoitella enemmän, mutta meikäläisen ekaksi yritykseksi ihan lupaava

I tried making a clay doll with help of a youtube video. I need practise, but I might even learn it some day

Hiljaiseloa - 9.9.2010

Ei ole valitettavasti ollut viimeaikoina paljon aikaa mineilyyn, kovasti haluaisin kokeilla kaikenlaista, mutta aikaa ja voimia ei ole. Nyt iski vielä vatsatautikin kaiken lisäksi koko perheeseen, onneksi ollaan jo voiton puolella. Tässä pari juttua, joita kokeilin - en ole ennen yrittänytkään tehdä mitään printeistä, sekin on helpommin sanottu kuin tehty näillä nakkisormilla - eli harjoitusta kaipaan paljon lisää. Yksi hajuvesilootakin meni ja kastui & tuo etupaneelin liimaus on vähän niin ja näin . Esittelypakkauksen printti ohjeineen löytyi täältä ja karkkirasiaprintti täältä.

Unfortunately I haven't had much time lately for any minis, I would be eager to try anything and everything, but time and energy will not let me. The whole family got stomach flu after all, luckily we are on the winning side now. I tried some printables, I haven't tried those ever before, also that (as so much else) is easier said than done with my plump fingers - so I will need lots and lots of practise. One parfumebox got wet and gluing of that front panel was not quite successful



Osallistuin myös Summer 2010 swappiin, sain paketin vihdoin tänään lähtemään Klaralle Hollantiin, joten hetken aikaa pitää vielä odotella ennen kuin voin laittaa kuvan siitä tänne. Osa tavaroista oli ostettuja ja osa itse tehtyjä - toivottavasti kelpaa, ensimmäistä kertaa kun osallistun niin on tosi epävarma olo, millainen sen swapin oikein pitäisi olla. Toivottavasti Klara ei kovasti pety.



I participated also Summer 2010 swap, I finally got my package mailed to Klara. I will post the picture here when she's got it. Part of the stuff were bought and part made by me. This is my first time participating in any swaps so I feel very insecure what a swap should be like. Hopefully Klara will not be very disappointed.

Tippaliisalta - 24.8.2010

Ostin tuossa muutama viikko sitten Tippaliisalta huutonetin kautta aivan ihanat pikkunuket. En olekaan muistanut vielä esitellä niitä täällä. Ovat niin uskomattoman pieniä ja ihania

--------------------

I bought simply adorable little dolls from Tippaliisa awhile ago.

Kahvila edistyy/ Progress with coffee shop - 20.8.2010

On ollut tosi vaikeaa löytää aikaa mineilyyn, mutta pikkuhiljaa olen edistynyt tuon kahvilan kanssa. Ei ole vielä valmis, mutta alkaa jo näyttää hieman kahvilalta (tms ).

--------------------------------

It has been really hard to find time for any minis, but I have progressed gradually with my coffee shop. It is not yet finished, but it starts to remind coffee shop a bit - or at least something remotely like it.



Mökiltä saatua - 30.7.2010

Käväistiin viime viikolla miehen vanhempien juuri ostamalla mökillä. Entinen omistaja oli jättänyt lähes kaikki tavarat (postilaatikon oli vienyt ) sinne, ja niistä sitten löytyikin sekä minulle että miehelle harrastuksiimme liittyviä juttuja. Mieheni sai sieltä jonkin 'antiikki'tietokoneen ja minulle sieltä löytyi oikein kiva hylly, johon voin laittaa minijuttuja talteen, ja vielä oikein hieno, roomboksiksi sopiva, pleksilasinen hyllykkö.


Taas lisää ostoksia/even more shopping - 29.7.2010

Ostelin vähän tavaroita jo ennen Forssaakin, kesäkuun lopulla tilasin Kranssitallista kaikenlaista pientä, kun oli miniatyyrit tarjouksessa.


Olin myös tilannut Sue Heaseriltä nukkekitin ja vaatteen kaavat.

Kahvila/Coffee shop - 29.7.2010

Jotenkin ei tuo kaappikodin tekeminen tällä hetkellä innosta, joten väsäilin kokeeksi Bilteman sytykkeistä roomboxin. En yhtään alottaessani tiennyt, edes onnistuisiko tuollaisen boksin teko sytykkeistä, mutta ajattelin kokeilla. Ei siitä mikään täydellinen tullut, mutta voi sitä kuitenkin käyttää. Ajattelin koettaa tehdä jonkinlaista kahvilaa tähän.

------------------

Somehow I have no inspiration to do anything at the moment for my 'drawer' dollhouse, but I made sort of a roombox myself where I am going to try to build a coffee shop.


Kokeilin tehdä kahvilaan tuolia (tässä ei vielä maalattu, tyttäreni maalasi sen tänään ), pöytää ja kaappia, mutta pöytä ja tuoli taitavat mennä sittenkin muualle. Pöydästä en ole vielä varma laitanko kokonaan uusiksi.

---------

I tried to make a table, cupboard and chair (here not yet painted, my daughter painted it today) for the coffee shop, but I think that at least chair and cupboard are going elsewhere.

Forssan saalista/bought from the fair - 28.7.2010

Mopo karkasi pahasti käsistä markkinoilla, mutta kivaa oli.

I got little carried away in the fair, but it was fun.